Kai
Kai er det japanske varemerket som har eksistert i over 100 år. Kai produserer kniver av høyeste kvalitet, som dessuten er fantastisk vakre. Varemerket var et av de første som brukte damaskusstål i sine kniver.
På lager
Kategori
Varemerke
Serie
Materiale
Produksjonsland
Farge
Pris
kr
kr
31 produkter
31 av 31 produkter
Kai lager premiumkniver som har blitt kjent over hele verden. Når knivene produseres brukes en teknikk som ligner den som ble brukt når de lagde samuraisverd.
Kai begynte sin produksjon av kniver i 1908. Produksjonen skjedde da i Seki, Japan, som pleier å benevnes som knivenes hovedstad.
Kai kniv
Kai kniver er til å stole på. Knivene kommer i forskjellig design, tilpasset ulike formål. Kjøp knivene enkeltvis eller i sett.
Har du først prøvd japanske kniver fra Kai, kommer du antageligvis ikke ville ha andre kniver på kjøkkenet ditt.
Japanske kniver
Japan har en lang tradisjon med å lage kniver. Knivene er laget etter en teknikk som har vært brukt i lang tid. Med damaskusstål får knivene en slitestyrke og et utseende som er vanskelig å slå.
Varemerket tilbyr et bredt sortiment av japanske kjøkkenkniver. Enten det er en japansk kokkekniv, sashimikniv, skrellekniv, santokukniv, brødkniv, grønnsakskniv eller fileteringskniv som står på ønskelisten, finner du den hos Kai.
Kai serier
Varemerket har laget flere serier som alle har sin spesialitet.
Seki Magoroku Composite
Seki Magoroku Composite er en elegant og enkel serie. I serien finnes åtte ulike bladformer som alle har blad som er dobbeltsidig polerte. Den ene bladsiden er speilpolert og den andre satinpolert. Kontrasten oppstår når to kombinasjoner av stål kombineres. Den speilpolerte kjernen består av VG-Max stål og den satinpolerte siden består av SUS420J2-stål. Ståltypene forenes ved en prosedyre hvor kobberlodding inngår.
Shun Classic
Serien Shun Classic er en av verdens mest omfattende serie i damaskusstål. Shun betyr “på toppen av perfeksjon”. Serien er populær blant både profesjonelle og amatører. Skarpheten på knivbladet er vanskelig å slå. Knivene har en manuell sliping og et konvekst blad som gjør at bladet kan skjære gjennom harde materialer uten problemer. Knivene har dessuten en vekt som er velbalansert og håndtak som er ergonomiske og ligger godt i hånden. Hver kniv i serien er unik.
Wasabi Black
Serien Wasabi Black har en japansk estetikk som er hentet fra Zen i buddhismen. De japanske knivene har knivblad i rustfritt polert stål. Tradisjonelle japanske trehåndtak er innsatt, men disse håndtakene omfavner bladet helt. Det gjør at smuss og bakterier ikke har mulighet til å vokse i åpninger eller hulrom.
Gi bort i gave
Kjøkkenkniver er en gave som pleier å bli satt pris på av de aller fleste. Både nybegynneren og den mer rutinerte kokken pleier å synes at matlagingen blir lettere med riktig kniv. Gi bort en kniv eller et knivsett. Selv kokken som stort sett har alle kniver pleier å bli glad for å få ytterligere en kniv til i samlingen.
Kjenner du noen som skal flytte hjemmefra? I så fall er en eller et par kniver en perfekt gave. Passer også utmerket å gi bort til brudeparet eller det en som fyller år. Med andre ord er en kniv en perfekt gave til de aller fleste.