Santokukniver
Santokukniv er en populær japansk kniv med mange bruksområder. Her finner du ulike Santokukniver fra populære merker som Global, Kai, Miyabi, Satake, Tamahagne, Victorinox, Yaxell, Zwilling og mange flere. Finn din neste knivfavoritt hos oss på Cervera!
På lager
Kategori
Varemerke
Serie
Materiale
Produksjonsland
Designer
Farge
Pris
kr
kr
80 produkter
40 av 80 produkter
Hva betyr Santoku?
“San” betyr tre og “toku” betyr oppgaver. Santoku kan altså oversettes til å bety “tre oppgaver”. Hva “tre oppgaver” står for er det flere forskjellige teorier rundt. Visse mener at det betyr at kniven kan brukes til å skjære kjøtt, fugl og fisk. Andre ser mer på måtene du kan kutte med kniven på og mener at det betyr at man kan skjære, kutte og strimle med kniven. De ulike tolkningene kan ses på som et tegn på at kniven har mange bruksområder.
Kokkekniv eller Santoku?
En santokukniv kan på mange måter minne om en kokkekniv, men det er noen forskjeller mellom de to knivene som kan være verdt å vite om. Naturligvis trenger du ikke velge mellom de to, la de komplettere hverandre. De har begge sine respektive spesialiteter. Med rett kniv til rett råvarer blir det morsommere å lage mat!
Størrelse
En santokukniv er kortere enn en klassisk kokkekniv. En santokukniv pleier å være mellom 3-10 cm kortere enn kokkekniven. En kokkekniv er oftest mellom 21-24 cm.
Bruksområder
Skal du hakke noe raskt er santokukniven å foretrekke fremfor kokkekniven, ettersom santokukniven er designet for at du skal kunne hakke på en enkel måte. Skal du for eksempel dele mye grønnsaker er det utmerket å ta frem santokukniven!
Håndtaket
Er du usikker på om en kniv er en santoku eller en kokkekniv? Da kan du se på håndtaket. Håndtaket på en santoku er i samme høyde som bladet. Kokkekniver pleier ofte å ha en liten forskjell mellom blad og håndtak.
Hvor store hender har du?
Hvor store hender du har påvirker antakelig hvilken kniv du foretrekker, det samme gjelder vane. En kokkekniv som oftest er større, passer godt til de med litt større hender og til de som har jobbet inn en vane til å jobbe med kokkekniver. Og vice versa gjelder for de med litt mindre hender. Har du mindre hender, eller vil slippe å bruke samme styrke som du må med en kokkekniv, passer en santoku perfekt.
Skjæreteknikk
En santoku føles litt annerledes enn mange andre kniver. Det kan derfor kreves en liten tilvenningsperiode hvis du bytter fra kokkekniv til santokukniv. Men det er ikke vanskeligere enn at de fleste pleier å komme inn i det etter et par bruk.
Hva skal skjæres?
Santokukniven har sin opprinnelse i Japan og er dermed også utviklet for tradisjonell japansk mat. Japansk mat består først og fremst av fisk og grønnsaker. Kokkekniven er på sin side utviklet først og fremst for å dele kjøtt og fugl. Skal du skjære mye kjøtt kan det være verdt å ha en kokkekniv til det og spare santokukniven til når det skal deles grønnsaker og fisk, for det er noe den gjør meget bra.