Kjøkkenkniver
En kjøkkenkniv er et nødvendig kjøkkenredskap ved nesten all matlaging. En ordentlig god kniv gjør at det blir morsommere å hakke løk, filetere fisken og dele tomater. Finn rett kniv for rett anledning hos oss på Cervera. Vi har kniver fra Global, Lion Sabatier, Miyabi, Satake og mange fler.
På lager
Kategori
Varemerke
Serie
Materiale
Produksjonsland
Designer
Farge
Pris
kr
kr
998 produkter
40 av 998 produkter
Kjøkkenkniver
Det finnes kjøkkenkniver til nesten alle formål, laget på forskjellige måter. Det finnes håndlagde eksklusive kjøkkenkniver, og det finnes billigere kjøkkenkniver. Som kjøkkenredskap er kniven for de fleste viktig og verdsatt når den gjør jobben sin riktig.
Knivene som de fleste drar nytte av er en god kokkekniv, en brødkniv, en grønnsakskniv og en skrellekniv. Kjøper du et knivsett er vanligvis de mest nyttige knivene inkludert. Du finner knivsett blant annet hos Dorre, Fiskars og Global.
Når du har de viktigste knivene, er det på tide å tenke på hvilke ekstra behov du har på kjøkkenet.
Filékniv
En filékniv er perfekt for å filetere en fisk eller for å rense bort uønskede deler på et kjøttstykke.
Laksekniv
Laksekniven passer godt til å skjære jevne og tynne skiver av laks eller en annen fisk. For å ikke skade kjøttet, er spissen ofte rund. Det er også vanlig at laksekniven er olivenslipt, noe som innebærer at den har små hull i bladet, for å forhindre at kjøttet setter seg fast. Investere i en laksekniv for å gi maten din litt ekstra kjærlighet.
Østerskniv
For de som elsker luksusen ved å kunne åpne en østers, er østerskniven en god kniv å ha hjemme. Det som ellers kan være litt vanskelig, gjøres enkelt med riktig kniv. Ta frem østerskniven for å åpne østersen som en proff.
Kjøttøks
En kjøttøks kan du bruke hvis du trenger å skjære i ben eller i hardere grønnsaker. Ved å bruke en kjøttøks i stedet for en vanlig kjøkkenkniv, skader du ikke kjøkkenknivens egg. Kjøttøksen har en tyngde i seg som gir kraft til å hugge gjennom hardere material. Takket være tyngden, trenger ikke kniven være like skarpt slipt.
Kjøttkniv
En kjøttkniv er det rette valget når du vil skjære fine kjøttstykker. Andre navn på kniven er trancherkniv og forskjærer. Det japanske navnet på kjøttkniven er sujhiki.
Ostekniv
Ostekniven er ostefantastens beste kniv. En ostekniv er ofte designet for å kunne skjære gjennom både harde og myke dessertoster. Det er også vanlig at ostekniven har en spiss som er todelt, slik at du enkelt kan plukke opp osteskiven du akkurat har skjært.
Grønnsakskniv
En grønnsakskniv har et bredere blad som passer perfekt til å hakke en større mengde grønnsaker. Grønnsakskniven kan også fungere som en fruktkniv for å dele frukt. Det er viktig å huske på at man skal hakke med kniven, og ikke hugge, selv om den på mange måter ligner kjøttøksen.
Tomatkniv
Har du flere ganger prøvd å skjære i en tomat men opplevd at knivbladet har satt seg fast allerede i skallet? Med en tomatkniv slipper du å trykke deg gjennom tomaten med kniven. Bladet er tannet og er derfor anpasset til å skjære gjennom både tomatskall og andre grønnsaker.
Soppkniv
Finner man deg i skogen på jakt etter sopp på sensommeren og høsten? Da er i så fall soppkniven din beste følgesvenn. Med en soppkniv kan du både pusse og skjære i soppen, enten mens du er i skogen eller når du kommer hjem.
Ta vare på knivene
Husk å ta godt vare på kniven din for at den skal kunne gjøre jobben sin så bra som mulig. Det kan du enkelt gjøre ved hjelp av en bryne eller en slipestein.