Ovnsformer
Du kan lage det meste i en ovnsform. Dessuten er den fin å servere fra. Ovnsformen passer også godt til å varme opp mat i ovnen. Hos oss finner du former fra Pyrex, Kockums, Potteryjo, Staub, Anders Petter, Arabia, Le Creuset, Exxent, Fiskars, Iittala, Peugeot, Pillivuyt og de Buyer med fler.
På lager
Kategori
Varemerke
Serie
Materiale
Produksjonsland
Designer
Farge
Pris
kr
kr
339 produkter
40 av 339 produkter
Ovnsform - Mange muligheter
Enten du skal lage grønnsaksgrateng, kjøtt eller pai har du bruk for en ovnsform.
Stor eller liten ovnsform
Det finnes store og små ovnsformer. De fleste synes det kan være praktisk å ha både en stor og en liten form, ettersom behovet er ulikt ved ulike anledninger. Den store paiformen passer når flere skal spise eller hvis du vil ha igjen rester til matpakken. Den mindre passer hvis dere er færre, og den enda mindre hvis du vil servere fra porsjonsformer. Har du en miniovn er den lille paiformen et utmerket valg for deg.
Form med lokk
Skal du sette en langkokt gryte på komfyren, vil du antakeligvis ha en ovnsform med lokk. Plasser bare grønnsakene og kjøttet i gryten, sett på lokket og la gryta gjøre jobben. Med et lokk slipper du også eventuelt søl, samtidig som maten holder varmen. En ovnsform med lokk er av den anledningen perfekt å servere fra, maten kan stå fremme på bordet samtidig som den holder varmen. En ovnsform med lokk kalles også for en ovnspanne.
En mindre ovnsform med lokk er utmerket hvis du vil lage mini-gratenger eller servere dessert fra formen. Det blir både elegant og et morsomt overraskingsmoment.
Støpejern, aluminium, keramikk eller glass
Vi har ovnsformer i kullstål, støpejern, keramikk, glass, aluminium, kobber, blikk, porselen, steingods, rustfritt stål og non-stick. Du kommer med andre ord ikke til å ha noe problem med å finne det du er på jakt etter. Funder over hvilke behov du har og hva du synes er viktig, på den måten blir det lettere å velge den ovnsformen i det materialet som passer deg best. Hvert materiale har sin fordel og utseende.
Les mer om forskjellige materialer og hvordan du tar vare på dem, for å lettere vite hva som passer akkurat deg.
Non-stick belegg
Belegget er utmerket hvis du vil slippe at mat brenner seg fast, noe de aller fleste pleier å ville unngå. Det finnes flere forskjellige varianter av non-stick. De har forskjellig livslengde og like fordeler og ulemper.
Porselen
En ovnsform i porselen er veldig dekorativ å sette frem på bordet. Velg en form i din favorittfarge. Ovnsformen kommer garantert til å pigge opp både maten og borddekkingen.
Metall
En paiform i metall pleier ofte å være produsert av galvanisert blikk, blekkplate eller rustfri blikk. Alle motstår rust veldig godt, noe som ofte er ønskelig når det gjelder kjøkkenutstyr.
Glass
Med en ovnsform i glass kan du se det du lager mens maten tilberedes. Glass er holdbart både når det kommer til varme og kalde temperaturer, og det er enkelt å rengjøre. Du kan gå fra å lage løk og kjøtt en dag til å lage en dessert neste, i samme form. Formen i glass tåler uten problem å vaskes i oppvaskmaskin.
Aluminium
Materialet gir en jevn varmefordeling og er lett å rengjøre.