Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Hevekurver

En hevekurv er perfekt hvis du vil at brødet skal få en fin yte og heve på høyden. Kurven gir også brødet et vakkert mønster. Til forskjell fra et brød som hever rett på stekebrettet, blir brød som har hevet i kurv mye luftigere. Vi har hevekurver i flere ulike former og størrelser i fine materialer.
Hevekurver
Hevekurver

Hevekurv til brød

Vi har et bredt sortiment av hevekurver. Perfekt for deg som elsker å bake brød, eller for deg som har lyst til å begynne. En hevekurv er like praktisk som den er vakker.
Enten du skal bake baguetter, surdeig eller landbrød passer en hevekurv godt.

Hvorfor hevekurv?

En kurv gjør at brødet hever på høyden og dermed blir luftigere og får en finere overflate. Baker du et brød med lite mel gir hevekurven deigen god støtte, som den ellers ikke hadde fått. Brødet får også en hardere overflate. Anledningen til at overflaten blir hardere, er for at hevekurven gjør at deigen holder på fukten.
Derfor skal du bake med en hevekurv:
  • Brødet blir luftig.
  • Brødet får en fin overflate.
  • Brødet får en fin form.
  • Brødet blir høyere.

Unngå at brøder fester seg ved hjelp av bakematte eller mel

For å ikke risikere at deigen fester seg i hevekurven kan du enten plassere en bakematte i kurven eller tilsette mel før du legger ned deigen. Bruk en bakematte av lin for at brødet ikke skal feste seg til bakematten.
Deiger har generelt en litt større tendens til å feste seg i hevekurver laget av plast, enn i hevekurver laget av rotting eller andre lignende naturmaterialer.

Hevekurv, bakeform eller stekebrett?

Brød kan heve i hevekurv, bakeform eller på et stekebrett. Hvordan foretrekker du å heve brødet?

Hevekurv eller bakeform

Forskjellen mellom å heve et brød i en kurv, til forskjell fra en bakeform, er at det hever mer fritt i en kurv. I en bakeform får brødet ofte rettere kanter og formen blir mer tydelig.

Hevekurv eller stekebrett

Vil du ikke heve brødet i en bakeform anbefales hevekurven, heller enn å legge deigen rett på et stekebrett. I kurven skjer hevingen mer kontrollert, men likevel mer fri enn i en bakeform.
Hevekurven får brødet til å se levende ut, samtidig som det blir mer fluffig og sprøtt, slik man gjerne ønsker.

Olje inn hevekurven

Noen hevekurver fungerer best av å oljes inn med en nøytral olje før de brukes. Unngå å bløtlegg kurven med vann. Har du brukt mel, rist da melet ut av kurven i stedet for å skylle det ut.
Hvis kurven må rengjøres, kan du bruke moderate mengder vann i unntakstilfeller. Olje deretter kurven inn igjen, med nøytral olje, etter at vann er brukt.

Form

Vi har kurver i flere forskjellige former. Velg mellom ovale, runde, baguetteformede, kvadratiske og hjerteformede hevekurver.

Størrelse

Vi har kurver i forskjellige størrelser, anpasset for ulike store brød.

Varemerker

Vi har hevekurver fra Anders Petter, Birkmann, F&H, Patisse og Westmark.