Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Baguetteformer

Med en baguetteform blir det enklere og morsommere å bake deilige sprø baguetter. Lag vridde baguetter eller franske baguetter med en buet baguetteform. Det er perfekt å servere små baguetter til suppen, eller lage fylte baguetter med forskjellige ingredienser.
Baguetteformer
Baguetteformer
På lager
Kategori
Varemerke
Serie
Materiale
Produksjonsland
Farge
Pris
kr
kr
3 produkter
3 av 3 produkter

Perfekte baguetter med en baguetteform

En baguetteform er perfekt når du skal bake baguetter. Baguetteformen gjør at brødet holder formen sin, stekes separat og får en fin overflate.
En baguetteform med hull i gjør at brødet blir jevnt stekt og unngår å bli deigete. Lykkes med baguettene dine ved hjelp av en baguetteform.

Perforert form

At formen er perforert innebærer at den har små hull i seg. Det gjør at brødet blir perfekt stekt i ovnen. Stekingen blir jevn og dessuten bli brødet godt stekt.

Baguetteform non stick

Med en brødform i non stick-materiale trenger du ikke bekymre deg over at deigen skal feste seg til formen. I stedet løsner den lett fra formen.

Variere enkle baguetter

Brødet kan varieres i det uendelige. Lag enkle baguetter bestående av hvetemel, vann, gjær, salt og olivenolje. For glutenfrie baguetter er det bare å bytte ut hvetemelet til glutenfritt mel. Når du først har funnet en grunnoppskrift du liker, kan du eksperimentere ved å tilsette brødkrydder eller andre krydder, strø over flaksalt, solsikkefrø eller gresskarfrø.

Baguette fyll

Varierer fyllet til baguettene, så blir du aldri lei av baguetter. Baguette har en nøytral smak. Det gjør det til det perfekte brødet å fylle med ulike godsaker. Prøv deg frem, det kan neppe gå galt.
Tips på hva du kan fylle baguetten din med:
  • Kyllingrøre
  • Hummus
  • Pesto og ristede grønnsaker
  • Brie og salami
  • Mozzarella, tomat og basilikum

Fransk baguette

Baguetten er unektelig et sterkt fransk symbol. Det hvite matbrødet er godt både ved siden av en større rett og som brød til en mettende sandwich.

Pain riche

En annen benevning for baguetten er pain riche.

Frys inn

Brød smaker best når det er nystekt, eller dagsferskt. Med du kanskje du vil bake et større parti og lagre? I så fall går det helt utmerket å fryse baguettene. La brødet avkjøles før du legger det i fryseren. Brød med hvetemelbase pleier å holde i ca et halvår i fryseren.
Tin opp brødet i romtemperatur, i ovnen eller i mikro. Skal du tine brødet i romtemperatur kan det med fordel bli liggende i forpakningen som du frøs det i. La brødet bytte til en tørr pose når det har tint. Brødet kan også tines i ovn eller mikro, men da uten forpakningen.

Autolys - la deigen hvile

Noen ganger kan det du skal bake bli enda bedre hvis du lar deigen hvile etter at du har rørt sammen alle ingrediensene. Å gjøre en autolys innebærer at ingrediensene (minus saltet) raskt blandes sammen, for å deretter stå og hvile i 30-60 minutter. Det som skjer i løpet av denne tiden er at væsken absorberes av melet, noe som gjør deigen mer seig og mindre klissete.