Oppskrift av Johanna Cryer4 skiver lyst brød (loff)VegomajonesErteskuddFriske urterAspargesAgurk0,5 utkjernet chiliEn halv tomat2 stk avokado2 ts ferskpresset limesaft 1 hvitløksfedd 0,75 ts salt 2 ss olivenoljeHakket korianderSvart pepper
FremgangsmåteAvokadorøren:1. Finhakk chilien og kjerne ut tomaten.2. Fjern kjernen og ta avokadoene ut av skallet og hakk dem.3. Tilsett limesaft og chili i en skål med avokadoen og tomatene. Rør rundt.4. Riv ned hvitløken og smak av med salt og svart pepper.5. Hakk koriander fint, bland i etter smak og bland rundt guacamolen med olivenoljen.Smørbrødkaken:1. Skjær av kantene på brødet eller bruk en rund utstikker for å trykke ut sirkler.2. Topp hvert lag med avokadorøren, bortsett fra lokket.3. Bre vegomajones over hele kaken.4. Bruk en dobbelsidig skreller for å få fine bånd av agurken og aspargesen, rull dem for å få små blomster.5. Dekorer kaken med erteskudd, friske urter, asparges og andre favorittgrønnsaker.
Vegetarisk smørbrødkake med avokadorøre
Ingredienser
Oppskrift av Johanna Cryer
4 skiver lyst brød (loff)
Vegomajones
Erteskudd
Friske urter
Asparges
Agurk
0,5 utkjernet chili
En halv tomat
2 stk avokado
2 ts ferskpresset limesaft
1 hvitløksfedd
0,75 ts salt
2 ss olivenolje
Hakket koriander
Svart pepper
Fremgangsmåte
Avokadorøren:
1. Finhakk chilien og kjerne ut tomaten.
2. Fjern kjernen og ta avokadoene ut av skallet og hakk dem.
3. Tilsett limesaft og chili i en skål med avokadoen og tomatene. Rør rundt.
4. Riv ned hvitløken og smak av med salt og svart pepper.
5. Hakk koriander fint, bland i etter smak og bland rundt guacamolen med olivenoljen.
Smørbrødkaken:
1. Skjær av kantene på brødet eller bruk en rund utstikker for å trykke ut sirkler.
2. Topp hvert lag med avokadorøren, bortsett fra lokket.
3. Bre vegomajones over hele kaken.
4. Bruk en dobbelsidig skreller for å få fine bånd av agurken og aspargesen, rull dem for å få små blomster.
5. Dekorer kaken med erteskudd, friske urter, asparges og andre favorittgrønnsaker.