Festens store favoritt. Denne raske snacksen til velkomstdrinken pleier å få mange komplimenter. For bortsett fra å være salt, søt og sprø, er den også så himmelsk vakker og lett å både lage og spise.
For 10 personer 400 butterdeig, fryst i plater på ca 4-5 stk1 boks creme fraiche180 g chèvre i rull150 g grønnkål, oppskjært1 dl tørkede tranebær 1 dl valnøtter1 ss olivenolje 2 ss flytende honningSalt og svartpepperFremgangsmåte1. Ta ut butterdeigsplatene fra fryseren og la de tine ved romtemperatur i ca 30 minutter. Legg platene på en stekeplate og stikk bunnen grundig med en gaffel. Smør på crème fraîche i midten og sett inn i ovnen på 200 grader i 10 minutter.2. Ta ut og smuldre deretter over chevre, grønnkål og valnøtter. 3. Drypp olivenolje over, salt og pepper og sett i ovnen i ytterligere 10 minutter til de har en fin farge og er stekt i bunnen.Ta ut og sjekk om du er usikker. Ta ut. 4. Drypp over honning. Hakkede valnøtter og hakkede tørkede tyttebær. Skjær i biter og imponer gjestene.
Sprø chévrepizza med grønnkålschips
Ingredienser
For 10 personer
400 butterdeig, fryst i plater på ca 4-5 stk
1 boks creme fraiche
180 g chèvre i rull
150 g grønnkål, oppskjært
1 dl tørkede tranebær
1 dl valnøtter
1 ss olivenolje
2 ss flytende honning
Salt og svartpepper
Festens store favoritt. Denne raske snacksen til velkomstdrinken pleier å få mange komplimenter. For bortsett fra å være salt, søt og sprø, er den også så himmelsk vakker og lett å både lage og spise.
Fremgangsmåte
1. Ta ut butterdeigsplatene fra fryseren og la de tine ved romtemperatur i ca 30 minutter. Legg platene på en stekeplate og stikk bunnen grundig med en gaffel. Smør på crème fraîche i midten og sett inn i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
2. Ta ut og smuldre deretter over chevre, grønnkål og valnøtter.
3. Drypp olivenolje over, salt og pepper og sett i ovnen i ytterligere 10 minutter til de har en fin farge og er stekt i bunnen.Ta ut og sjekk om du er usikker. Ta ut.
4. Drypp over honning. Hakkede valnøtter og hakkede tørkede tyttebær. Skjær i biter og imponer gjestene.