1 kg vongole eller hjerteskjell3-4 fedd hvitløk1 bunt bladpersille1 rød chilli500 g spaghetti eller linguine pastaOlivenolje50 g smørFlaksaltSort pepper1,5 dl hvitvin1 sitron, skrellet
Fremgangsmåte1.2.3.4.5.6.7.
Spaghetti Vongole
Spaghetti Vongole er en klassisk italiensk rett som kombinerer smakene av saftige hjerteskjell og pasta. Denne oppskriften er enkel, men likevel full av smak og tekstur. Med ferske ingredienser og et snev av krydder, vil du kunne nyte den autentiske smaken av Italia på ditt eget kjøkken.
Ingredienser
1 kg vongole eller hjerteskjell
3-4 fedd hvitløk
1 bunt bladpersille
1 rød chilli
500 g spaghetti eller linguine pasta
Olivenolje
50 g smør
Flaksalt
Sort pepper
1,5 dl hvitvin
1 sitron, skrellet
Fremgangsmåte
1. Rengjør skjellene nøye, skyll dem under kaldt vann og kast alle skjellene som er åpne eller ødelagte.
2. Hakk hvitløk, bladpersille og chillien.
3. Kok pastaen al dente i saltet vann.
4. Fres olivenolje, smør, hvitløk, halvparten av bladpersillen, skjell. Krydre med flaksalt og sort pepper.
5. Hell i hvitvin, rør rundt og legg på lokket. La skjellene dampes i cirka 1-2 minutter.
6. Bland i chillien, resten av bladpersillen og revet sitronskall.
7. Rør ned pastaen i skjellene og server på et stort fat.