For 10 biterCHEESECAKEFYLL150 g kremost0,5 dl melis1 eggeplomme1 dl friske jordbærSUKKERKAKERØRE4 dl hvetemel0,5 ts salt1 ss bakepulver3,5 dl strøsukker2,5 dl melk1 dl olje3 egg 1 sitron, zestenSmør, til formenStrøsukker, til formenSERVERING Friske jordbærMelis
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 175 grader.CheesecakefyllSukkerkake4. Visp forsiktig sammen melk, egg, olje og sitronskall i en annen bolle.5. Bland deretter i de tørre ingrediensene i omganger og jobb sammen til en røre.6. Smør og strø mel en rund sukkerkakeform.7. Hell halvparten av sukkerkakerøren i formen. Ringle over cheesecakefyllet over røren og hell deretter over resten av sukkerkakerøren.8. Stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Gjør gjerne en stikkprøve med en stikkepinne.9. Ta ut kaken og la den avkjøles litt i formen, vend den deretter oppned på en rist.10. Pudre over melis og server sammen med litt friske jordbær hvis du vil.
Sommerlig sukkerkake med jordbær
Denne sukkerkaken med cheesecakekrem og friske jordbær er den perfekte kaken å by på under sommerens kaffepauser, som kommer til å imponere gjestene dine.
Ingredienser
For 10 biter
CHEESECAKEFYLL
150 g kremost
0,5 dl melis
1 eggeplomme
1 dl friske jordbær
SUKKERKAKERØRE
4 dl hvetemel
0,5 ts salt
1 ss bakepulver
3,5 dl strøsukker
2,5 dl melk
1 dl olje
3 egg
1 sitron, zesten
Smør, til formen
Strøsukker, til formen
SERVERING
Friske jordbær
Melis
Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 175 grader.
Cheesecakefyll
2. Rør sammen kremost, melis og eggeplomme til en jevn røre. Hakk jordbærene fint og bland med cheesecakekremen. Sett til side.
2. Rør sammen kremost, melis og eggeplomme til en jevn røre. Hakk jordbærene fint og bland med cheesecakekremen. Sett til side.
Sukkerkake
3. Sikt ned alle de tørre ingrediensene i en bolle.
3. Sikt ned alle de tørre ingrediensene i en bolle.
4. Visp forsiktig sammen melk, egg, olje og sitronskall i en annen bolle.
5. Bland deretter i de tørre ingrediensene i omganger og jobb sammen til en røre.
6. Smør og strø mel en rund sukkerkakeform.
7. Hell halvparten av sukkerkakerøren i formen. Ringle over cheesecakefyllet over røren og hell deretter over resten av sukkerkakerøren.
8. Stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Gjør gjerne en stikkprøve med en stikkepinne.
9. Ta ut kaken og la den avkjøles litt i formen, vend den deretter oppned på en rist.
10. Pudre over melis og server sammen med litt friske jordbær hvis du vil.