Til 4 porsjonerOppskrift av Tareq Taylor1 pakke smørdeig, kald på rull (à ca 250 g)1 egg, oppvispetFYLL:150 g Västerbottensost, revet50 g smør, romtemperert2 eggeplommer250 g grønn asparges1 ss pinjenøtter7 skiver bresaola1 hjertesalat
Fremgangsmåte1. Varm ovnen til 210 grader, varmluft.2. Legg ut smørdeigen på et stekebrett med bakepapir. Pensle kantene med egg. Prikk resterende smørdeig med en gaffel.3. Bland ost, smør og eggeplommer i en skål. Bre det ut på deigen (ikke på den penslede kanten). Legg aspargesen hel ovenpå.4. Stek tarten i ovnen i ca 10 minutter.5. Ta ut brettet, strø over pinjenøttene og stek i 5 minutter til.6. Ta ut, legg på salatblader og bresaola og servera med en gang sammen med brødsalaten.
Smørdeigstarte med grønn asparges
Ingredienser
Til 4 porsjoner
Oppskrift av Tareq Taylor
1 pakke smørdeig, kald på rull (à ca 250 g)
1 egg, oppvispet
FYLL:
150 g Västerbottensost, revet
50 g smør, romtemperert
2 eggeplommer
250 g grønn asparges
1 ss pinjenøtter
7 skiver bresaola
1 hjertesalat
Fremgangsmåte
1. Varm ovnen til 210 grader, varmluft.
2. Legg ut smørdeigen på et stekebrett med bakepapir. Pensle kantene med egg. Prikk resterende smørdeig med en gaffel.
3. Bland ost, smør og eggeplommer i en skål. Bre det ut på deigen (ikke på den penslede kanten). Legg aspargesen hel ovenpå.
4. Stek tarten i ovnen i ca 10 minutter.
5. Ta ut brettet, strø over pinjenøttene og stek i 5 minutter til.
6. Ta ut, legg på salatblader og bresaola og servera med en gang sammen med brødsalaten.