Oppskrift av Johanna Cryer4 skiver lyst brød (loff)Agurk280 g pillede reker1,5 dl Crème fraiche 1,5 dl majones1 liten rødløk 1-2 ss steinbitsrom1 ts sambal oelekSalt og pepper
FremgangsmåteSkagenrøren:1. Hakk løken og del rekene i mindre biter.2. Bland alle ingrediensene i en skål, smaksett med salt og pepper.3. Sett i kjøleskapet i et par timer, helst over natten.Smørbrødkaken:1. Skjær av kantene på brødet eller bruk en rund utstikker for å trykke ut sirkler.2. Topp hvert lag med skagenrøre, bortsett fra lokket.3. Smør majones over hele kaken.4. Bruk en dobbelsidig skreller for å få fine bånd av agurken og sett dem rundt kaken. Bruk en mandolin for å få tynne skiver av agurk på lokket.5. Topp med dill, steinbitsrom og noen reker. Server med en skive sitron.
Smørbrødkake med skagenrøre og agurk
Ingredienser
Oppskrift av Johanna Cryer
4 skiver lyst brød (loff)
Agurk
280 g pillede reker
1,5 dl Crème fraiche
1,5 dl majones
1 liten rødløk
1-2 ss steinbitsrom
1 ts sambal oelek
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Skagenrøren:
1. Hakk løken og del rekene i mindre biter.
2. Bland alle ingrediensene i en skål, smaksett med salt og pepper.
3. Sett i kjøleskapet i et par timer, helst over natten.
Smørbrødkaken:
1. Skjær av kantene på brødet eller bruk en rund utstikker for å trykke ut sirkler.
2. Topp hvert lag med skagenrøre, bortsett fra lokket.
3. Smør majones over hele kaken.
4. Bruk en dobbelsidig skreller for å få fine bånd av agurken og sett dem rundt kaken. Bruk en mandolin for å få tynne skiver av agurk på lokket.
5. Topp med dill, steinbitsrom og noen reker. Server med en skive sitron.