4 1/2 dl hvetemel1 dl sukker1 ts bakepulver2 ts vaniljesukker200 g smørFYLL2 dl fast jordbærsyltetøy0,5 ts fersk malt ingefær eller 1 ts malt ingefærEn klype havssalt
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 200°C.2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en skål. Del matfettet i mindre biter og tilsett det. Jobb raskt sammen til en deig.3. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 15-30 minutter.4. Form deigen til valnøttstore boller. Legg i kakeformer på bakebrett. Lag en fordypning i hver kake og klikk i litt syltetøy blandet med ingefær. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter.5.
Småkaker med jordbærsyltetøy
Ingredienser
4 1/2 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 g smør
FYLL
2 dl fast jordbærsyltetøy
0,5 ts fersk malt ingefær eller 1 ts malt ingefær
En klype havssalt
Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 200°C.
2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en skål. Del matfettet i mindre biter og tilsett det. Jobb raskt sammen til en deig.
3. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 15-30 minutter.
4. Form deigen til valnøttstore boller. Legg i kakeformer på bakebrett. Lag en fordypning i hver kake og klikk i litt syltetøy blandet med ingefær. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter.
5. Dekorering: Frystørkede jordbær, fint hakket.