Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Sjokoladeboller med knust polkagrisOppskrift av Johanna CryerIngredienser100 g smør (romstemperert)1 dl strøsukker1 ss vaniljesukker3 ss kakao3 dl havregryn3 ss kald sterk kaffeKnust polkagris (til å rulle bollene i)
FremgangsmåteBland ingrediensene: Legg smør, strøsukker, vaniljesukker, kakao og havregryn i en kjøkkenmikser eller foodprosessor. Miks sammen til alt er blandet godt og røren er jevn og fast.Tilsett kaffen: Hell i den kalde, sterke kaffen og bland raskt igjen til kaffen er godt blandet i røren.Form boller: Ta små porsjoner av røren og rull til boller, omtrent like store som en valnøtt.Knus polkagrisen: Legg polkagrisene i en morter og knus dem til små biter. Du kan velge hvor grovt eller fint du vil ha dem, avhengig av hvor mye tekstur du ønsker på bollene.Rull i polkagrisen: Rull hver sjokoladebolle i den knuste polkagrisen slik at bollene dekkes jevnt.Avkjøl bollene: Legg sjokoladebollene på et fat og sett dem i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at de stivner og får en fastere konsistens.Serveringstips: Nyt sjokoladebollene kalde, gjerne til en kopp kaffe eller som en søt liten godsak til dessert.Variasjonstips: For en ekstra polkagrissmak kan du også blande litt knust polkagris direkte i røren før du former bollene.

Sjokoladeboller med knust polkagris

Gi sjokoladebollene en festlig oppgradering med knust polkagris som tilfører både herlig smak og sprøtt krønsj. Den myke kombinasjonen av sjokolade og kaffe får et forfriskende løft av den mintaktige polkagrisen, noe som gjør disse bollene til en perfekt søtsak å servere under vinterens koselige kaffestunder. Enkle å lage og uimotståelig gode – et must på julens godtebord!
Sjokoladeboller med knust polkagris
Sjokoladeboller med knust polkagris
Oppskrift av Johanna Cryer
Ingredienser
100 g smør (romstemperert)
1 dl strøsukker
1 ss vaniljesukker
3 ss kakao
3 dl havregryn
3 ss kald sterk kaffe
Knust polkagris (til å rulle bollene i)
Image

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene: Legg smør, strøsukker, vaniljesukker, kakao og havregryn i en kjøkkenmikser eller foodprosessor. Miks sammen til alt er blandet godt og røren er jevn og fast.
  2. Tilsett kaffen: Hell i den kalde, sterke kaffen og bland raskt igjen til kaffen er godt blandet i røren.
  3. Form boller: Ta små porsjoner av røren og rull til boller, omtrent like store som en valnøtt.
  4. Knus polkagrisen: Legg polkagrisene i en morter og knus dem til små biter. Du kan velge hvor grovt eller fint du vil ha dem, avhengig av hvor mye tekstur du ønsker på bollene.
  5. Rull i polkagrisen: Rull hver sjokoladebolle i den knuste polkagrisen slik at bollene dekkes jevnt.
  6. Avkjøl bollene: Legg sjokoladebollene på et fat og sett dem i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at de stivner og får en fastere konsistens.
Serveringstips: Nyt sjokoladebollene kalde, gjerne til en kopp kaffe eller som en søt liten godsak til dessert.
Variasjonstips: For en ekstra polkagrissmak kan du også blande litt knust polkagris direkte i røren før du former bollene.