Til ca 6-8 sconesSCONES6 dl hvetemel0,5 g safran3 ts bakepulver3 dl melk (valgfri)100 g smør2 krm saltTYTTEBÆRSYLTETØY1 1/4 liter tyttebær6 dl sukker1-2 cm finhakket rød chili1,5 dl vann
FremgangsmåteSafransscones2. Bland sammen mel, bakepulver, safran og salt i en bakebolle.3. Rør ned smeltet smør og melk og bland til en røre.4. Klikk ned en passelig mengde røre i muffinsformer eller klikk ut boller rett på en bakepapirpledd form.5. Stek i ca 15 minutter – til sconesene har fått stekeyte og fin farge. Tyttebærsyltetøy7. Finhakk rød chili.8. Hell alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp i ca 15 minutter.9. Skum av syltetøyet (dra med en skje langs kasserollen for å fange opp skummet som dannes) noe som pleier å ta litt tid. 10. La avkjøles før du heller opp syltetøuet i glassbokser. Oppbevar kaldt.
Deilige safranscones med kremost og tyttebærsyltetøy
Ingredienser
Til ca 6-8 scones
SCONES
6 dl hvetemel
0,5 g safran
3 ts bakepulver
3 dl melk (valgfri)
100 g smør
2 krm salt
TYTTEBÆRSYLTETØY
1 1/4 liter tyttebær
6 dl sukker
1-2 cm finhakket rød chili
1,5 dl vann
Fremgangsmåte
Safransscones
1. Sett ovnen på 250 grader.
1. Sett ovnen på 250 grader.
2. Bland sammen mel, bakepulver, safran og salt i en bakebolle.
3. Rør ned smeltet smør og melk og bland til en røre.
4. Klikk ned en passelig mengde røre i muffinsformer eller klikk ut boller rett på en bakepapirpledd form.
5. Stek i ca 15 minutter – til sconesene har fått stekeyte og fin farge.
Tyttebærsyltetøy
6. Rens og skyll bærene.
6. Rens og skyll bærene.
7. Finhakk rød chili.
8. Hell alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp i ca 15 minutter.
9. Skum av syltetøyet (dra med en skje langs kasserollen for å fange opp skummet som dannes) noe som pleier å ta litt tid.
10. La avkjøles før du heller opp syltetøuet i glassbokser. Oppbevar kaldt.