CIABATTA10 g gjær (fersk)2 dl fingerlunket vann2 dl hvetemel spesial (ca 600 g)½ ss olivenoljeEn klype saltTOPPING10 kantareller2 skogsjampinjonger3 ss smør2 ss parmigiano-reggiano2 ss persille1 stk hvitløksfeddSalt og pepper
Fremgangsmåte1. Bland gjær, olje og vann i en bakebolle. Rør rundt til gjæren har løst seg opp og hell deretter i mel og salt. Jobb med deigen i ca 15 minutter. La deigen ligge i en bakebolle og dekk med en fuktig klut og la den heve i en time.2. Legg ut hvetemel på benken og legg deretter deigen på benken. Skjær opp deigen i ulike biter og legg på et stekebrett for å heve ytterligere i en time. Sett ovnen på 220° C og pensle vann og olje over deigen. La deigen stå i ca 15 minutter eller til den er ferdig avhengig av størrelsen på brødet.3. Ta fram smøret og la det bli romstemperert.4. Bland 2 ss smør med 1 ss persille og 2 ss finrevet parmigiano-reggiano samt 1 stk finhakket hvitløksfedd i en skål. Tilsett salt og pepper etter smak.5. Vask kantarellene og skogsjampinjongene, dette bør gjøres med en pensel.6. Varm opp en stekepanne på middels varme. Legg 1 ss smør i stekepannen og legg ned all soppen i stekepannen. Salt og pepre etter smak og stek soppen til den har fått en fin farge og minsket i størrelse.7. Del ciabattabrødet på langs og rist brødet i en tørr stekepanne på middels varme. Når brødet er ristet, bre på hvitløks- og persillesmøret på brødet og legg dem ned i pannen til smøret har smeltet.8. Legg ciabattabrødet på en tallerken og legg soppen på brødet med en klype persille over. Server!
Ristet ciabatta med kantareller og hvitløkssmør
Ingredienser
CIABATTA
10 g gjær (fersk)
2 dl fingerlunket vann
2 dl hvetemel spesial (ca 600 g)
½ ss olivenolje
En klype salt
TOPPING
10 kantareller
2 skogsjampinjonger
3 ss smør
2 ss parmigiano-reggiano
2 ss persille
1 stk hvitløksfedd
Salt og pepper
Fremgangsmåte
1. Bland gjær, olje og vann i en bakebolle. Rør rundt til gjæren har løst seg opp og hell deretter i mel og salt. Jobb med deigen i ca 15 minutter. La deigen ligge i en bakebolle og dekk med en fuktig klut og la den heve i en time.
2. Legg ut hvetemel på benken og legg deretter deigen på benken. Skjær opp deigen i ulike biter og legg på et stekebrett for å heve ytterligere i en time. Sett ovnen på 220° C og pensle vann og olje over deigen. La deigen stå i ca 15 minutter eller til den er ferdig avhengig av størrelsen på brødet.
3. Ta fram smøret og la det bli romstemperert.
4. Bland 2 ss smør med 1 ss persille og 2 ss finrevet parmigiano-reggiano samt 1 stk finhakket hvitløksfedd i en skål. Tilsett salt og pepper etter smak.
5. Vask kantarellene og skogsjampinjongene, dette bør gjøres med en pensel.
6. Varm opp en stekepanne på middels varme. Legg 1 ss smør i stekepannen og legg ned all soppen i stekepannen. Salt og pepre etter smak og stek soppen til den har fått en fin farge og minsket i størrelse.
7. Del ciabattabrødet på langs og rist brødet i en tørr stekepanne på middels varme. Når brødet er ristet, bre på hvitløks- og persillesmøret på brødet og legg dem ned i pannen til smøret har smeltet.
8. Legg ciabattabrødet på en tallerken og legg soppen på brødet med en klype persille over. Server!