BearnaisesausSkrell og del sjalottløken og hvitløken fint.Kok vann, hvitvinseddik, løk, hvitløk og estragon i ca 5 minutter. Sil og avkjøl.Visp eggeplommene og estragonreduksjonen til et hvitt luftig skum over vannbad.Tilsett smøret (ikke ta med bunnsatsen, da blir det for salt) i en tynn stråle under visping. Smak av med salt og pepper.Ovnsbakte poteterSkyll og del potetene. Legg potetene i en ildfast form og ringle over olivenolje. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter eller til potetene har fått fin farge og blitt myke. Strø over fingersalt når potetene er klare.OksefiléTa oksefiléen ut av kjøleskapet ca 1 time før den skal tilberedes. Tørk av oksefiléen med husholdningspapir.Varm opp stekepannen med smør og legg i oksefiléen. Legg i rosmarin og hvitløkskløfter. Stek oksfiléen på høy varme, til den har fått fin farge. Salt og peppre etter smak.Legg oksefilén i en ovnssikker form og tilbered i ovnen til den har en innertemperatur på mellom 50 og 60 grader. La kjøttet deretter hvile i folie en stund før du deler det opp.Haricots vertsServer gjerne alt fint sammen i stekepannen din. Nyt måltidet!
Oksefilé med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus
Ingredienser
4 porsjoner
Oksefilé
800 g oksefilé
smør, til steking
2 kløfter hvitløk
2 kvister rosmarin
salt
pepper
800 g oksefilé
smør, til steking
2 kløfter hvitløk
2 kvister rosmarin
salt
pepper
Bearnaisesaus
500 g smør
2 kløfter hvitløk
1 dl vann
2 ss hvitvinseddik
2 sjalottløk
2 ss estragon (dragon i eddik)
5 eggeplommer
salt (etter smak)
pepper (etter smak)
Ovnsbakte poteter
1 kg ferskpotet
2 ss olivenolje
fingersalt
Haricots verts
150 g haricots verts
olivenolje, til steking
fingersalt
Bearnaisesaus
Smelt smøret til bearnaisesausen.
Smelt smøret til bearnaisesausen.
Skrell og del sjalottløken og hvitløken fint.
Kok vann, hvitvinseddik, løk, hvitløk og estragon i ca 5 minutter. Sil og avkjøl.
Visp eggeplommene og estragonreduksjonen til et hvitt luftig skum over vannbad.
Tilsett smøret (ikke ta med bunnsatsen, da blir det for salt) i en tynn stråle under visping. Smak av med salt og pepper.
Ovnsbakte poteter
Sett ovnen på 225 grader.
Sett ovnen på 225 grader.
Skyll og del potetene. Legg potetene i en ildfast form og ringle over olivenolje. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter eller til potetene har fått fin farge og blitt myke. Strø over fingersalt når potetene er klare.
Oksefilé
Sett ovnen på 120 grader.
Sett ovnen på 120 grader.
Ta oksefiléen ut av kjøleskapet ca 1 time før den skal tilberedes. Tørk av oksefiléen med husholdningspapir.
Varm opp stekepannen med smør og legg i oksefiléen. Legg i rosmarin og hvitløkskløfter. Stek oksfiléen på høy varme, til den har fått fin farge. Salt og peppre etter smak.
Legg oksefilén i en ovnssikker form og tilbered i ovnen til den har en innertemperatur på mellom 50 og 60 grader. La kjøttet deretter hvile i folie en stund før du deler det opp.
Haricots verts
Stek haricots vert i olivenolje til de har fått litt farge. Smak av med fingersalt.
Stek haricots vert i olivenolje til de har fått litt farge. Smak av med fingersalt.
Server gjerne alt fint sammen i stekepannen din. Nyt måltidet!