Til 12 porsjoner3 1/2 dl hvetemel2 dl sukker1 klype salt1 1/2 ts bakepulver1 ss malt kardemomme100 g smør (romtemperert)2 egg125 g rømmeFYLLRevet mandelmasse + litt melk2 dl pisket kremMelis (til å drysse over hver muffins)
Fremgangsmåte:1. Sett ovnen på 175 grader.2. Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. Tilsett smør, egg og rømme og visp til en klumpfri røre.3. Fyll muffinsformer med røren og bak i 15-20 minutter. Ta ut og la avkjøles.4. Bland revet mandelmasse og litt melk.5. Pisk kremen.6. Skjær av toppen av hver muffins. Legg på mandelmasse og krem i hver muffins og legg på lokket.7. Dryss over litt melis. Klart!
Muffinssemla
For deg som elsker muffins, og semlor (svenskenes svar på fastelavnsboller), er denne muffinsemlan den perfekte kombinasjonen. Lett å bake og utrolig god.
Ingredienser
Til 12 porsjoner
3 1/2 dl hvetemel
2 dl sukker
1 klype salt
1 1/2 ts bakepulver
1 ss malt kardemomme
100 g smør (romtemperert)
2 egg
125 g rømme
FYLL
Revet mandelmasse + litt melk
2 dl pisket krem
Melis (til å drysse over hver muffins)
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. Tilsett smør, egg og rømme og visp til en klumpfri røre.
3. Fyll muffinsformer med røren og bak i 15-20 minutter. Ta ut og la avkjøles.
4. Bland revet mandelmasse og litt melk.
5. Pisk kremen.
6. Skjær av toppen av hver muffins. Legg på mandelmasse og krem i hver muffins og legg på lokket.
7. Dryss over litt melis. Klart!