10-20 cl espresso eller sterk brygget kaffe20 cl skummet melk3-4 kvister lavendelblom1 ts kondensert melk (kan ekskluderes)
Fremgangsmåte1. Tilbered kaffen. Hvis mulig, brygg den med malt kardemomme. 2. Ha lavendelkvistene i melken og skum den. Hvis du ikke har maskin, går det bra å varme opp melken på komfyren og vispe med en batteridrevet melkeskummer. Ikke la det koke, da blir det ikke fint, luftig skum.3. Fisk ut kvistene (og evt bladene) når du er ferdig med å skumme melken.4. Start med å helle kondensert melk i kruset. Fyll på med kaffen og hell deretter den skummede melken forsiktig i. Topp med en vakker kvist av lavendel på toppen av koppen før servering. Nyt i skyggen i fred og ro med en kardemommeskorpe!TIPS! BakgrunnLavendel, den trofaste vennen som står støtt i sol, vind og all slags terreng. Denne historiske planten som har hatt utallige bruksområder, ikke minst som en helbredende urt. Den sies å være krampeavløsende og beroligende, og er det ikke akkurat det du vil ha i livet på en høysommerdag. Fred og ro! Denne kaffen nytes best i skyggen av et tre, helt uten mobiltelefoner og andre distraksjoner. Akkompagnert av fuglesang og vinden som suser gjennom trærne. Veldig godt sammen med en kardemommeskorpe! Foto og oppskrift: Matilda "Tillevill" Törnqvist - Instagram: @_tillevill_
Lavendel-latte
Ingredienser
10-20 cl espresso eller sterk brygget kaffe
20 cl skummet melk
3-4 kvister lavendelblom
1 ts kondensert melk (kan ekskluderes)
Fremgangsmåte
1. Tilbered kaffen. Hvis mulig, brygg den med malt kardemomme.
2. Ha lavendelkvistene i melken og skum den. Hvis du ikke har maskin, går det bra å varme opp melken på komfyren og vispe med en batteridrevet melkeskummer. Ikke la det koke, da blir det ikke fint, luftig skum.
3. Fisk ut kvistene (og evt bladene) når du er ferdig med å skumme melken.
4. Start med å helle kondensert melk i kruset. Fyll på med kaffen og hell deretter den skummede melken forsiktig i. Topp med en vakker kvist av lavendel på toppen av koppen før servering. Nyt i skyggen i fred og ro med en kardemommeskorpe!
TIPS! For enda mer smak, legg i noen lavendelblader sammen med kvistene når du skummer melken.
Bakgrunn
Lavendel, den trofaste vennen som står støtt i sol, vind og all slags terreng. Denne historiske planten som har hatt utallige bruksområder, ikke minst som en helbredende urt. Den sies å være krampeavløsende og beroligende, og er det ikke akkurat det du vil ha i livet på en høysommerdag. Fred og ro! Denne kaffen nytes best i skyggen av et tre, helt uten mobiltelefoner og andre distraksjoner. Akkompagnert av fuglesang og vinden som suser gjennom trærne. Veldig godt sammen med en kardemommeskorpe!
Foto og oppskrift: Matilda "Tillevill" Törnqvist - Instagram: @_tillevill_