Til 4 personerHvit sjokoladepannacotta:150 g hvit sjokolade3 dl fløte3/4 dl sukker½ ts vaniljepulver 2 ts gelatinpulver*2 ss vann1 dl yoghurt, 10%Bringebærpannacotta:200 g bringebær, frossen3 dl fløte1 dl sukker2 ts gelatinpulver*2 ss vannTopping:Bringebær og blåbær10 g hvit sjokolade, revet* Alternativt tilsvarende mengde annet geleringsmiddel
Fremgangsmåte:Sjokoladepannacotta:Bringebærpannacotta:
Kremete søt og syrlig hvit sjokolade- og bringebærpannacotta
Ingredienser
Til 4 personer
Hvit sjokoladepannacotta:
150 g hvit sjokolade
3 dl fløte
3/4 dl sukker
½ ts vaniljepulver
2 ts gelatinpulver*
2 ss vann
1 dl yoghurt, 10%
Bringebærpannacotta:
200 g bringebær, frossen
3 dl fløte
1 dl sukker
2 ts gelatinpulver*
2 ss vann
Topping:
Bringebær og blåbær
10 g hvit sjokolade, revet
* Alternativt tilsvarende mengde annet geleringsmiddel
Fremgangsmåte:
Sjokoladepannacotta:
1. Grovhakk sjokoladen og bland med fløte, sukker og vanilje i en kjele.
2. Kok opp og rør til sjokoladen smelter, sett til side for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør ned yoghurt og smeltet gelatin i fløteblandingen.
5. Fordel pannacotta i fire glass eller små skåler og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
1. Grovhakk sjokoladen og bland med fløte, sukker og vanilje i en kjele.
2. Kok opp og rør til sjokoladen smelter, sett til side for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør ned yoghurt og smeltet gelatin i fløteblandingen.
5. Fordel pannacotta i fire glass eller små skåler og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
Bringebærpannacotta:
6. Tine bringebærene og bland eller mos jevnt, og la passere gjennom en finmasket sil.
7. Bland saften fra bringebærene med fløte i en kasserolle, kok opp og sett til avkjøling.
8. Bland gelatinepulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
9. Rør den smeltede gelatinen inn i fløteblandingen.
10. Fordel pannacotta i de halvfylte glassene og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
11. Ta desserten ut av kjøleskapet 10 minutter før servering, topp med friske bringebær, blåbær og revet hvit sjokolade.
6. Tine bringebærene og bland eller mos jevnt, og la passere gjennom en finmasket sil.
7. Bland saften fra bringebærene med fløte i en kasserolle, kok opp og sett til avkjøling.
8. Bland gelatinepulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
9. Rør den smeltede gelatinen inn i fløteblandingen.
10. Fordel pannacotta i de halvfylte glassene og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
11. Ta desserten ut av kjøleskapet 10 minutter før servering, topp med friske bringebær, blåbær og revet hvit sjokolade.