4 porsjoner250 g jordskokk, skrelt og skivet250 g potet, skrelt og skivet 2 sjalottløk, kuttet1 hvitløksfedd, kuttet1 dl hvitvin6 dl hønsebuljong3 dl fløtesalthvitpepper3 timiankvisterServeringsforslag: smørstekte brødskiver
Fremgangsmåte:1. Stek sjalottløk og hvitløk i smør og olivenolje i en kjele til de har myknet. Tilsett poteter og jordskokk.2. Hell over vin- og timiankvister og la det surre i noen minutter. Tilsett kyllingbuljong og salt og pepper.3. Bland suppen slik at den blir jevn i VitaBoost Blender fra Bosch. Hell suppen over i kasserollen igjen og tilsett fløten. Kok opp.4. Server suppen med smørstekt brød.
Kremet jordskokksuppe
Denne deilige suppen kombinerer den distinkte smaken av jordskokk og potet med en fyldig og kremet konsistens. Oppskriften er perfekt for fire porsjoner og gir et varmt og velsmakende måltid. Server jordskokksuppen i varme skåler og topp med smørstekte brødskiver for ekstra tekstur og smak, eller server brødet ved siden av. Nyt denne varmende og velsmakende suppen som en forrett eller som et lett og deilig måltid på egen hånd.
Ingredienser
4 porsjoner
250 g jordskokk, skrelt og skivet
250 g potet, skrelt og skivet
2 sjalottløk, kuttet
1 hvitløksfedd, kuttet
1 dl hvitvin
6 dl hønsebuljong
3 dl fløte
salt
hvitpepper
3 timiankvister
Serveringsforslag: smørstekte brødskiver
Fremgangsmåte:
1. Stek sjalottløk og hvitløk i smør og olivenolje i en kjele til de har myknet. Tilsett poteter og jordskokk.
2. Hell over vin- og timiankvister og la det surre i noen minutter. Tilsett kyllingbuljong og salt og pepper.
3. Bland suppen slik at den blir jevn i VitaBoost Blender fra Bosch. Hell suppen over i kasserollen igjen og tilsett fløten. Kok opp.
4. Server suppen med smørstekt brød.