4 porsjonerMARINERT KYLLING800 g kyllinglårfilé1 fedd hvitløk, presset2 ss olivenolje1 ss kinesisk soya2 ts balsamico0,5 sitron, skall og saft2 ts flytende honningSaltCÆSARDRESSING2 eggeplommer6 ansjosfiléer1 ss hvitvinseddik2 ts dijonsennep1 fedd hvitløk, presset75 g parmesanost, finrevet2 dl matoljeSaltSvart pepperPOTETSALAT700 g delikatessepotet250 g grønn asparges1 sølvløk1 romansalat25 g parmesanost1 sitron, skallet
Fremgangsmåte:Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingen. La den gjerne marineres over natten.Kok potetene myke. Hvis potetene er små kan de være hele i salaten, ellers halverte. Kok eller grill aspargsen og del opp til mindre biter. Del sølvløken i tynne skiver og skjær ned romansalaten til passelige store biter.Legg alle ingrediensene til cæsardressingen i en bolle og miks med en stavmikser til en tykk og fin dressing.Bland potet, asparges, sølvløk og romansalat med dressingen og legg opp på et serveringsfat. Høvle over parmesan og avslutt med litt sitronzest.Tenn gassgrillen og grill kyllingen til den er gjennomstekt. Server sammen med potetsalaten.
Grillet kylling med potetsalat og cæsardressing
Kombinasjonen av marinert grillet kylling og en kremet cæsardresset potetsalat er en klassiker til sommerens grillkvelder.
Ingredienser
4 porsjoner
MARINERT KYLLING
800 g kyllinglårfilé
1 fedd hvitløk, presset
2 ss olivenolje
1 ss kinesisk soya
2 ts balsamico
0,5 sitron, skall og saft
2 ts flytende honning
Salt
CÆSARDRESSING
2 eggeplommer
6 ansjosfiléer
1 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk, presset
75 g parmesanost, finrevet
2 dl matolje
Salt
Svart pepper
POTETSALAT
700 g delikatessepotet
250 g grønn asparges
1 sølvløk
1 romansalat
25 g parmesanost
1 sitron, skallet
Fremgangsmåte:
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingen. La den gjerne marineres over natten.
- Kok potetene myke. Hvis potetene er små kan de være hele i salaten, ellers halverte. Kok eller grill aspargsen og del opp til mindre biter. Del sølvløken i tynne skiver og skjær ned romansalaten til passelige store biter.
- Legg alle ingrediensene til cæsardressingen i en bolle og miks med en stavmikser til en tykk og fin dressing.
- Bland potet, asparges, sølvløk og romansalat med dressingen og legg opp på et serveringsfat. Høvle over parmesan og avslutt med litt sitronzest.
- Tenn gassgrillen og grill kyllingen til den er gjennomstekt. Server sammen med potetsalaten.