
FremgangsmåteDet enkle er ofte det beste! En varmende høstsuppe på gresskar lager du med bare noen få basevarer fra skafferiet. Server med et godt brød!1. Del opp gresskaret i centimeter store terninger, hakk løk og hvitløk.2. Stek grønnsakene i en tykkbunnet kasserolle, gjerne en emaljert støpejernsgryte.3. Krydre med litt karri (etter smak), surr i noen minutter.4. Hell på vann og fond, kok opp og la det småkoke til gresskaret er mykt (ca 20 min). Smak til med salt og pepper.5. Bland suppen jevn, enten med en stavmikser eller i en blender.6. Rør inn fløten.7. Pynt med persille, litt mer fløte og gresskarfrø.
Gresskarsuppe

Ingredienser
1 valgfritt matgresskar, ca. 1 kg
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Karri
Salt og pepper
1, 5 ss konsentrert fond, grønnsaksfond eller kylling
1 liter vann
2 dl fløte
Persille
Gresskarfrø
Fremgangsmåte
Det enkle er ofte det beste! En varmende høstsuppe på gresskar lager du med bare noen få basevarer fra skafferiet. Server med et godt brød!
1. Del opp gresskaret i centimeter store terninger, hakk løk og hvitløk.
2. Stek grønnsakene i en tykkbunnet kasserolle, gjerne en emaljert støpejernsgryte.
3. Krydre med litt karri (etter smak), surr i noen minutter.
4. Hell på vann og fond, kok opp og la det småkoke til gresskaret er mykt (ca 20 min). Smak til med salt og pepper.
5. Bland suppen jevn, enten med en stavmikser eller i en blender.
6. Rør inn fløten.
7. Pynt med persille, litt mer fløte og gresskarfrø.