Til 4 glass4 dl frosne bjørnebær10 einebær 2 dl sukker Saften fra 2 sitroner 1 liten kvist rosmarin IsMineralvannDEKORASJON:Et lite eple/epleskiveBjørnebær
Fremgangsmåte:Plasser fire lowball-glass i fryseren slik at de frostes.
Ha bjørnebær, einebær og sukker i en kasserolle sammen med en skvett vann. Varm opp til det småkoker og mos bærene med en visp. La det småkoke i 15 minutter og fjern det fra varmen, la det avkjøles.
Legg i en blender og bland på høy hastighet til den er jevnt blandet. Sil gjennom en sil.
Skyll blenderen og tilsett sitronsaft og rosmarin og bland i 20 sekunder. Sil og sett til side.
Knus is i blenderen. Pulsere et par ganger slik at den forblir "chunky". Ta de frostede glassene ut av fryseren og fyll halvparten med knust is.
Fordel sitronjucien i glassene, hell på sitronsaften og en skvett mineralvann.
Topp med knust is. Avslutt med å toppe med en knapp dl bjørnebærreduksjon.
Pynt med en epleskive og litt bjørnebær, server.
Emmas Italian Bramble (alkoholfri)
Ingredienser
Til 4 glass
4 dl frosne bjørnebær
10 einebær
2 dl sukker
Saften fra 2 sitroner
1 liten kvist rosmarin
Is
Mineralvann
DEKORASJON:
Et lite eple/epleskive
Bjørnebær
Fremgangsmåte:
- Plasser fire lowball-glass i fryseren slik at de frostes.
- Ha bjørnebær, einebær og sukker i en kasserolle sammen med en skvett vann. Varm opp til det småkoker og mos bærene med en visp. La det småkoke i 15 minutter og fjern det fra varmen, la det avkjøles.
- Legg i en blender og bland på høy hastighet til den er jevnt blandet. Sil gjennom en sil.
- Skyll blenderen og tilsett sitronsaft og rosmarin og bland i 20 sekunder. Sil og sett til side.
- Knus is i blenderen. Pulsere et par ganger slik at den forblir "chunky". Ta de frostede glassene ut av fryseren og fyll halvparten med knust is.
- Fordel sitronjucien i glassene, hell på sitronsaften og en skvett mineralvann.
- Topp med knust is. Avslutt med å toppe med en knapp dl bjørnebærreduksjon.
- Pynt med en epleskive og litt bjørnebær, server.